Droogboeket stylen

Droogboeket stylen

Hoe doe ik mijn droogboeket mooi in een vaas?

Héé, jij hebt vast net jouw droogboeketje ontvangen! Altijd weer een hoogtepunt van de dag om een pakje open te maken, toch? Maak de doos maar voorzichtig open en reveal the beauty within!

Van de doos naar de vaas

Nou ligt jouw mooie droogboeket daar wel mooi the shinen, maar uiteindelijk wil je hem natuurlijk graag in een vaas op tafel zetten. Dat is niet een kwestie van hups in de vaas, er gaan nog wel wat stapjes aan vooraf om ervoor te zorgen dat jouw boeketje op zijn mooist is! Niet schrikken, het is echt niet lastig, maar het moet wel even goed gebeuren. Ik leg het uit:

Droogboeket uitpakken

 

1. Unboxing time! Pak jouw droogboeketje uit

Ik weet het, deze stap is heel vanzelfsprekend, maar we beginnen natuurlijk bij het begin! Pak jouw boeket eerst voorzichtig uit de verzenddoos en verwijder daarna het bruine papier wat er omheen zit. Dit papier wikkel ik voor het verzenden altijd zorgvuldig om elk droogboeket heen om ervoor te zorgen dat ze beschermd vervoerd worden en heelhuids bij jou aankomen. Maar dat jasje mag nu uitgetrokken worden!

2. Kies de geschikte vaas

Welke vaas past goed bij jouw nieuwe boeket? Soms heb je vooraf een vaas in gedachte maar bij het zien van het boeket denk je ineens ‘nee, die  kan veel beter in die andere vaas!’. Altijd even kijken wat goed voelt. Ikzelf vind het altijd mooi om een vaas te gebruiken met een smallere hals die breed uitloopt naar beneden

 

De juiste vaas kiezen

Kan je toch de juiste match niet vinden? Je kan bij ons ook gewoon droogboeketten bestellen met een vaas erbij! Dan weet je zeker dat het mooi uitkomt.

3. Plaats het boeket in de vaas en verwijder het touw

Okee, je hebt de juiste vaas.. tijd om het boeketje er in te zetten! Vergeet ook niet om het touw door te knippen die de takken bij elkaar houdt. Zodra je dat doet zal je zien dat het boeket meer vrijheid krijgt, zich veel mooier verspreid en natuurlijker valt. Speel zelf een beetje met de plaatsing van de verschillende bloemen, pluimen en takken om een mooie verdeling te creëren.

Droogboeket plaatsen in de vaas

4. Knip eventueel te lange steeltjes af

Als je het droogboeket ontvangt zijn de steeltjes nog redelijk lang. Mocht je ervoor kiezen om een lagere vaas te gebruiken dan is het wellicht nodig om de steeltjes nog een stukje in te korten zodat het boeket mooier valt.

Knip telkens een klein stukje af en kijk dan even hoe het staat. Beter een paar keer extra knippen dan in één keer te veel af knippen!

Droogboeket korter knippen

Tip! Bevat jouw boeket pampasgras of andere kwetsbare pluimen? Spuit dan een walm van een klein beetje haarspray over de pluimen heen. Dit zorgt ervoor dat de pluisjes minder snel loslaten en houdt de pluimen dus langer mooi en vol.

Nu kan je gaan genieten van jouw droogboeket! Geef hem een mooi plekje in je interieur en vergeet @beauquet.nl niet te taggen als je een foto deelt op Instagram!

Lees meer

Bruidsboekettenpost

Bruidsboekettenpost

Opmerkingen